Behöver inte vara unik och nytänkande.

IMG_2096.jpg

Den kraftfulla vågen som är livet. Jag är alldeles för harig för att boka en tid hos tatueraren, men idag bad jag min kollega rita en våg på min handled på prov.

Där sitter den och påminner mig om vad författaren Lina Sjögren sa till mig (och alla andra lyssnare) i Tankar i P1 för elva år sedan. Hon förklarade hur man kan göra för att inte bli den där vilsna barkbåten som vågorna sliter och drar i utan att istället försöka vara vågen, och vågorna. Livet går i vågor, upp och ner men alltid framåt.
”Jag tänker på jämnmodet och hur det skulle vara att leva med en större närvaro i dessa dalar och toppar, i dessa vågor. Hur det skulle vara att ha vetskapen med sig inte som en rädsla, inte som ett hot utan som en vishet. Om jag är uppe är jag på väg ner. Om jag är nere är jag på väg upp. Om jag inte kan vara vishetens vågor och resa med jämnmod uppåt och ner, framåt så kanske jag blir en liten barkbåt som slits och driver. Som plågas av uppet och nere. Lika hellre då vara vågen, vågorna. Jag vill bara jämnmodet utan rädsla. Kom och ta mig liv, kom och rör mig.”

Det är så mycket enklare att se livet som en våg när den precis planat ut, eller när man är på väg upp, men i dalen kan det vara svårt att förstå hur man ska ta sig upp igen. Kanske skulle jag behöva den där tatueringen ändå, som en påminnelse om den vishet vågen bär på.

eacfc8f6a97a0ba63e7acc61ef7dce1a
Bild från Pinterest, och här finns ännu fler.

Den lilla taniga vågen in tatuerad på kroppen är inte en särskilt unik och originell tatuering. Många har gjort den innan mig, men för mig har vågen en djupare innebörd. Jag måste bara samla mod till mig. Någon sa att det gör väldigt ont att tatuera sig, och tänk om jag ångrar mig? Det kanske inte blir nu. Det kanske blir sen, eller så blir det inte alls. Vi får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s