”Mamma bryr sig inte.”

alec

Någonstans i bakgrunden hör jag irriterade barnröster, någon är argare än den andra, och så plötsligt så mycket klokhet mitt i ordfajtandet:
”Mamma bryr sig inte. Det här är vårat bråk!”

Det finns sällan någon anledning för oss att lägga oss i när barnen tjafsar med varandra. Hur ska dom annars lära sig lösa konflikter om dom aldrig får chans att göra det själva? Så jag kopplar bort deras tjafs, tar en till kopp kaffe och tänker att jag kommer veta när det är dags för jourhavande fredsmäklare att kliva in i diskussionen.

Som vanligt dröjde det inte länge förrän bråket var över. Det är ju så det fungerar. Syskon tjafsar och blir vänner, tjafsar lite mer och blir vänner igen, och helt ärligt skulle jag nog bli galen om jag kände mig tvungen att lägga mig i varje microkonflikt. Istället avvaktar jag och ser hur konflikten ser ut och utvecklar sig. Oftast löser dom det själva, till och med minstingen.

3 reaktioner till “”Mamma bryr sig inte.”

 1. Ser fram emot dagarna när mina två börjar göra så men har nog når år kvar. Yngsta fyller tre om några veckor.
  Tur att de kör med en liknande stil i äldstas klass så hen får öva där.

  Gilla

   1. Det är hen. Fick så bra intryck av alla pedagogerna på den skolan vid ett öppet hus så att vi var tvungna att söka dit även om det är en skola med ett stort antal elever.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s