Som #fredagsbuketten fast tvärtom.

IMG_1726

Det finns ju något extremt poetiskt i det vissnade vackra, eller hur? Om vi fäster det i bilder så är det ju för alltid sparat i alla fall. Innan vi lägger det på komposten.
– Sofia på Mokkasin.

Som en sista hyllning till snittblommorna vi köper har Sofia introducerat en briljant hashtag #veckansvissnadevackra som jag tänker börja använda. Det är ofrånkomligt att det levande vissnar, och Sofia har helt rätt. Vi borde förvalta det vissnande istället för att snabbt byta blomster i vaserna. Jag tror också att vi kan bli ännu bättre på att ta hand om snittblommorna vi köper hem så att buketterna håller längre.

Det händer oss ganska ofta att buketterna får stå tills sista bladet faller eller den vackra kronan har torkat ihop, för att jag alltid har något annat att fixa med men också för att jag precis som Sofia tycker att det finns något poetiskt i det vissnade. Ett av barnen konstaterade att det är precis som med den blodröda rosen i Skönheten & odjuret, fast ändå inte. För vi har inte just sån magi hemma hos oss.

Skärmavbild 2018-03-11 kl. 13.02.04

Återvinningsaspekten i #veckansvissnadevackra är fantastisk. Sofia tycker att man ska fråga blomsterbutikerna, ska de slänga något? Så smart! Det får mig att fundera på hur blomsterbutikerna egentligen gör med allt vissnande vackert? Vill dom inte ge bort sina produkter kanske dom kan rea ut blommorna för en femma eller så?

2 reaktioner till “Som #fredagsbuketten fast tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s