Mitt bidrag för en mer jämställd värld.

IMG_1590

Idag är det Internationella kvinnodagen. Mitt tack till alla kvinnor som har gått före och banat väg för det vi idag anser som självklart är att föra vidare deras kamp.

Privat kan jag ofta känna mig liten och obetydlig i kampen, men jag ser till att uppfostra mjuka, snälla och generösa pojkar som har nära till sina känslor. De ser mig och min man leva i ett (nåväl någorlunda) jämställt förhållande. Jag har oändligt med kärlek till våra barn men dom vet att jag inte tolererar bullshit och att jag inte curlar. Jag tror faktiskt att vi är på rätt väg med vår lilla trio av söta pojkar. Livet med tre barn går i en rasande fart, men både jag och min man ser till att få tid för varandra och oss själva var och en. Det behövs mitt i vardagskaoset.

I karriären ser jag till att få den lön jag förtjänar och att alltid lyfta fram kvinnor. På min förra arbetsplats lobbade jag för tre kvinnor som snabbt avancerade inom företaget, den ena tog jag inte ens referenser på för att jag var så säker, och det senaste halvåret har jag varit med och skapat en jämställd arbetsplats. Jag var ensam kvinna när jag började i april, men viljan att bli helt jämställd fanns redan och tillsammans har vi nått målet mycket snabbare än vi hade vågat hoppas på. Det känns nyp mig i armen-bra.

Det är kanske lite förmätet av mig att skryta på det här sättet, men jag tycker att det är viktigt våga berätta om det man faktiskt gör. För vi gör mycket, på varsitt håll, och allt spelar roll. Ta bara all pepp och stöd vi skickar till varandra i sociala medier. I mitt lilla hörn på Instagram finns det en väldigt generös support kvinna till kvinna. En efter en slöt ni upp vid min sida när jag mådde som allra sämst. Ni var en viktig pusselbit i mitt tillfrisknande. Det kommer jag aldrig att glömma.

Det finns alltid mer vi kan göra, men jag tycker att vi ska stanna upp en stund och se vad vi faktiskt gör och hur långt vi har kommit. Sen tar vi nya tag och fortsätter. För det finns fortfarande mycket kvar att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s