What would Gloria Allred do?

MV5BMjI4NTA3NDgyNV5BMl5BanBnXkFtZTgwNDA3NDg1NDM@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_

När jag blir stor vill jag bli mer som henne, tänkte jag varenda sekund av dokumentären ‘Seeing Allred’. Gloria Allred är feministförkämpen och advokaten som som hjälper sina klienter att göra resan från offer till överlevare till orädda förespråkare för förändring.

”First we cry. Then we fight”, säger hon till kvinnorna som kommer till henne och ber om hjälp. Först gråter vi tillsammans, sen kämpar vi och vi ger inte upp. Hon ger aldrig upp, inte ens om den anklagade mannen är en president, folkkär skådespelare eller erkänd författar:

“I feel I have a duty to help others. I’m blessed to able to be a women’s rights attorney. It’s a privilege. I come from a little row house in Philadelphia and two parents who had an eighth-grade education. I have the opportunity to help, and I have the desire, I have the ability and I feel that’s the only moral choice I can make. I am every day inspired by the courage of others in even more challenging circumstances than I’ve ever faced”, säger hon till The Guardian.

Gloria är 76 år och har ägnat de senaste 42 åren åt att kämpa för kvinnors rättigheter. Hon visar inga tecken på att sakta ner i Netflix-dokumentären, som fick mig att tänka mig själv och min drivkraft. Paradoxerna i livet får mig ofta att känna mig som en dålig feminist, men kanske hellre en dålig feminist än att inte vara det alls? Men hur tvättar jag bort känslan av att känna mig så liten och obetydlig i vår stora värld när vi behöver fler som tar fighten? Hur gör du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s