Att rasa samman och bygga upp sig igen.

225bb1ee19c0b4558fd95da6a9dd4960

Liten ihoptryckt näsa, mörkt lockigt hår och stor pussmun precis som sina brorsor. I natt födde jag en son som jag nyvaken och förvånad letade efter bland duntäckena vid femsnåret i morse. Det lilla knyttet på mitt bröst hade fyllt bröstet med luft och skrikit så högt att jag vaknade redo att göra det som förväntas av en nybliven fyrbarnsmor.

Jag brukar inte reflektera så mycket om mina drömmar, men känslan när barnmorskan la vår nyfödda son på mitt bröst och min mans stolta leende var så verkligt även fast det bara var en dröm.
”Denna dröm kan visa på din längtan efter barn. Den kan också tolkas som att du har gått igenom en pånyttfödelse av något slag – du har fött fram något som legat på tillväxt, kanske en tavla eller en bok som blivit klar, kanske ett nytt förhållningssätt till livet ….”, svarade Google när jag försökte förstå min dröm.

Ett nytt förhållningssätt till livet.

Ett nytt förhållningssätt till livet alltså.

Ja, det är nog ingen slump att jag drömmer om att föda barn dagarna efter att jag och min man pratat om min medicin. Jag berättade för honom att det känns som att jag skulle klara mig utan den antidepressiva medicinen nu, men att jag inte ska sluta äta sertralin. Tankarna skenar inte längre, jag känner mig glad och mer tillfreds. Nu vill jag bygga vidare på den här känslan, och då behöver jag fortsätta fylla på med serotonin.

Det som hände den där iskalla måndagsmorgonen i fjol är konstigt och omöjligt att förstå, men det är inte känslorna. De fick mig att rasa samman, och jag blev mer mänsklig än någonsin. Nu har jag samlat ihop mig igen och mitt undermedvetna vill uppenbarligen att jag ska förstå att jag är på väg att resa mig igen.

2 reaktioner till “Att rasa samman och bygga upp sig igen.

 1. Så vackert. Som is som går i kras. Men nästa vinter är där ny is igen, en annan is, men is. Vad var det egentligen som hände, det är svårt att förstå hur ett möte kunde bli en sådan vändpunkt? Att följa din blogg är som att läsa en omvänd thriller.

  Gilla

  1. Hej Frida! ❤
   Jag kan tyvärr inte gå in på vad som egentligen hände, det känns inte rättvist även om jag blev så tilltufsad på mötet att jag senare blev sjuk. Tack för att du läser!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s