Drömjobbet.

IMG_1246
Mitt första arbete var ett klassiskt växla tid mot pengar-uppdrag. Jag var 15 år och packade välkomstbrev och registrerade telefonsamtal i ett datasystem efter skolan. Det var kanske inte det roligaste jobbet, men jag kände att jag gjorde något meningsfullt. Min lilla insats spelade roll för den stora hjälporganisationen som skapade bättre förutsättningar för barn runt om i världen.

Jag tror att det arbetet satte färdriktningen för min karriär och hur jag ser på att arbeta, det måste kännas meningsfullt. När jag jobbade som kafébiträde gav jag gästerna avkoppling och gott fika. Som butikssäljare hjälpte jag kunderna till en lyxigare tillvaro. Som projektledare i insamlingskampanjerna fick jag teamet att utvecklas som säljare, vilket gav välgörenhetsorganisationerna större möjligheter. Som skribent skrev jag texter som fick läsaren att känna, eller det var åtminstone min ambition. Jag gjorde mitt allra bästa för att ge lyssnarna en roligare morgon när jag var programledare i radions morgonshow. Som marknadschef på en Sverigekedja skapade jag en stark kommunikation som lever vidare fast det är ett år sedan jag slutade. Nu arbetar jag på en kommunikationsbyrå som skapar starka norrländska varumärken genom tydlig strategi och mycket passion. Jag får vara med och skapa kommunikation som känns i magen och gör så att företagen växer.

”Jag bryr mig inte om hur du förtjänar ditt levebröd. Jag vill veta vad du brinner för – och om du vågar drömma om att få möta ditt hjärtas längtan. Jag bryr mig inte om hur gammal du är. Jag vill veta om du är beredd att riskera att framstå som en dumbom – för kärleks skull, för dina drömmars skull, för det äventyr det innebär att leva.”
– Oriah Mountain Dreamer

Med nästan 20 års erfarenhet från olika branscher ser jag att jag tidigt hittade min plats, och att jag fortsatt i den färdriktningen. Jag ska jobba med inspirerande och motiverande kommunikation som får människor och företag att växa och vilja bli ännu bättre på det dom gör. Då mår jag som bäst. Oavsett om jag serverat kaffe eller haft en prestigefylld titel har jag känt mig viktig på jobbet, att jag gör gott för andra. Så för mig handlar Drömjobbet inte om en specifik plats eller ett visst uppdrag. Det handlar utveckling – min egen och andras.

Lästips i ämnet The Kinfolk Entrepreneur – Ideas for meningsfull work.

Det här var en önskerubrik av Beatatjata.  

6 reaktioner till “Drömjobbet.

 1. Hittade nyss till din blogg och vill bara säga att jag gillar den supermycket!

  Och jag kan inte annat än känna igen mig i dig: gemensamt för att mina jobb är att jag alltid känt ett tydligt syfte och känt mig värdefull. Tror det är otroligt viktigt för karriären och välbefinnandet!

  Liked by 1 person

 2. Men hur hittar man det jobbet? Eller snarare; hur vet man vad det är som får en att känna så? Jag har haft jobb där jag känt att de borde byta ut all personal mot robotar, det skulle alla tjäna på. Nu har jag ett jobb som jag inte alls gillar, förutom glimtvis när jag känner att jag har koll. Oftast känner jag mig oduglig och inkompetent trots att jag gjort det i snart fyra år.

  Gilla

  1. Hej Anna! Jag har inte satt ord på detta förrän på senare år när jag börjat tänka mer och mer på vad som driver mig och vad som får mig att brinna så starkt som jag gör för det jag gör. När jag kunde sätta ord på min drivkraft, och inte bara någon halvdan förklaring, kunde jag plötsligt se en röd tråd genom allt jag har gjort, och då kändes det ännu mer rätt. Kan du börja där? Vad är roligt, vad är inte roligt, när är du motiverad, när är du inte motiverad? Finns det chans att växa? Kolla på dina svar och fundera – är jag på rätt plats. Nu lät jag som värsta livscoachen med mina icke vetenskapliga idéer men jag började så. Det tog mig en bra bit på vägen förstå att drömjobbet för mig inte är en särskild plats, utan mer som en möjlighet som jag vill ta tillvara på. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s