Vår slarviga trädgård.

Ett paradis är en trädgård där
man kan gömma sig för att vila, leka
och lukta på blommorna. 

Där ska finnas jordlöpare, sticksländor,
nyckelpigor, blomflugor, ollon, malva,
backnejlika och timjansmattor. 

Ett paradis är en trädgård där man kan
ha det lite lagom skräpigt, så att
igelkottar och barn trivs. 

Där ska finnas gläntor och mörker
och snårig undervegetation till alla fåglar.
Förmultnande löv ska ligga under buskarna. 

Ett paradis måste ha skrovliga stammar
och trädkronor som skuggar.
Där ska helst också finnas porlande vatten. 

Men sedan är jag nöjd. 

Manifest av Sanna Töringer.

Vi har också ett paradis, en stor lummig och uppvuxen trädgård där igelkottar bor under altanen och sörplar vatten ur trädgårdsdammen. Dit barnen tar sina vänner för att hoppa studsmatta, gunga i hängmattan och hoppa genom vattenspridaren under sommarhalvåret.

Om kvällarna går jag barfota i det nyklippta gräset och plockar in yviga buketter. Vi sitter på baksidan i kvällsolen och hör livet pågå. Barn som svischar förbi med sina kickbikes, tonåringar som vrålar på skoltaket och hundägaren som berömmer sin hund som går fot. Ingen ser oss bakom det höga staketet och de vildvuxna buskarna.

Det är mycket jobb med vårt paradis, och i år behöver vi beskära äppelträd, tunna ut syrénbuskar och plantera två stora rabatter som vi grävde upp i fjol. Vi funderar också på hur vi ska göra med den stora trädgårdsdammen, är den kanske lite väl stor? Skulle vi kunna ha något annat där och nöja oss med den lilla trädgårdsdammen och bäcken? En sak är i alla fall säker, och det är att det finns ingen annan trädgård som vår.

Här finns fler bilder från vår trädgård. 

2 reaktioner till “Vår slarviga trädgård.

  1. Skulle lägga mig tidig- men såg bilden av dig på bloglovin och var bara tvungen att läsa alla dina inlägg! Älskade Försöka att inte se så snygg ut, och har ibland googlat i förhoppning om att du skulle börjat blogga igen. Och nu har det alltså skett! 😊 Och ja, klockan är 22 och jag har varit uppe ”sent”. Mvh Småbarnsmamman som prioriterar sin sömn

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s