Jepp, feelings are a lot of work.

IMG_1550-2-768x768.jpg

Ibland kan jag bli så trött på min hjärna och hur den håller på. Jag vet att den håller på att repa sig efter depressionen, och att jag måste ha tålamod men det är påfrestande att ha en hjärna som motarbetar mig när jag vill den väl. Jag måste ofta stanna upp och säga åt mig själv att sluta, att det inte tjänar någonting till att älta eller vara ledsen.

Som du håller på. Du kan ändå inte göra något åt det där. Släpp det.  

Och jag släpper det, för en stund.

Jag fick tips om att läsa Elin Rencks blogg, och framför allt blogginlägget Gökboet. Hur hon precis som jag vill ta kontroll över sitt tankemönster. Bland kommentarerna finns så många berättelser om igenkänning, hjärnspöken och ångest. Så många modiga kvinnor som tack vare Elins berättelse lättar på hjärtat och berättar precis hur det är. Det går upp och ner, men alltid framåt.

Att läsa alla dessa berättelser om hur livet kan se ut fick mig att känna mig ännu säkrare på mitt mål med mitt eget skrivande och hur viktigt det är att prata om både det fina och fula i livet. Jag vill att vi ska kunna prata om hur vi tar hand om vårt inre med psykolog, kurator, antidepressiva tabletter och sömn precis lika naturligt som vi pratar om plankan, joggingskor och cirkelträning för att få starkare muskler och bättre flås.

Några av oss måste visa vägen och jag är beredd att ta den rollen. För jag vill att mitt avtryck på Internet ska kännas i magen, och inte bara vara en polerad yta. Det ena behöver inte utesluta det andra, så den här bloggen kommer jag fylla med livet.

Tack för att du läser ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s