Vad jag ångrar.

Hur kan jag ångra något i livet? Varenda steg jag har tagit hittills har ju lett mig dit jag är idag. Det är naturligt att fatta dåliga beslut ibland, men val som jag kommer att ångra för resten av livet har jag inte tagit. Inte än i alla fall.

Jag skulle till exempel aldrig ta beslut baserat på vad andra människor tycker. Det är ju jag som tvingas leva med konsekvenserna av mina val. Därför kan jag inte styra mitt liv utifrån vad andra tycker. Jag litar på min magkänsla, och väljer det som känns rätt för mig. Inte det som ser bra ut i andras ögon. Därför väljer jag att leva nära mina känslor, lita på min intuition och vågar vara sårbar inför människor i min omgivning. Även inför er. Jag vet ju hur förödande det kan vara att samla på hög, det slutar bara i ett utbrott när det är alldeles för sent.

Hur många historier har jag inte hört om människor som ångrar sig på dödsbädden? För många är jobb och karriär bland det viktigaste i livet, självuppfyllande och lärorikt. Men vad händer när det går ut över andra viktiga aspekter i livet som familj och relationer? Just det är något man ofta kommer att ångra. Jag väljer att prioritera mitt föräldraskap, annars kommer jag nog ångra bittert ångra att jag försummat det viktigaste i livet.

Med det sagt menar jag inte att man måste välja bort karriären. Jag älskar att jobba och har en hög arbetsmoral. Jag ser till att företag, stora som små, skapar lönsam marknadsföring men min viktigaste deadline är när jag ska hämta minstingen. Den tiden stretchar jag inte på, då skulle jag ångra mig djup. För viktigast är mina barn.

Jag är mamma och wifey i första hand, och sist kommer min jobbtitel. Så länge jag har den prioriteringen gör jag ett riktigt bra jobb på alla fronter.

Detta är en önskerubrik av Vicky.

2 reaktioner till “Vad jag ångrar.

  1. Så fint och klokt, tror du just satte ord på något som skavt i mig. Jag utbildade mig till lärare och älskar det arbetet men sedan vi fick barn så känner jag allt mer att det inte är det viktigaste med jobbet. Många i vår närhet och även i råd jag fått handlar om att definiera sig själv utefter prestation i yrket men det känner jag inte alls igen mig i, min största prestation ligger ju i att bolla runt vardagen med bebis och storebror.

    Liked by 1 person

    1. Hej Linda, har inte varit inne på bloggen på ett par dagar så hade missat din kommentar. Du tänker klokt som lyssnar på dig själv! Fortsätt med det ❤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s