Förlåta.

photo-1496112360600-46709af802c1Stor igenkänning i Underbaraclaras blogginlägg Om förlåtelse. Det kunde ha varit jag som skrev detta:
”Du har aldrig bett mig om förlåtelse. Du kommer inte göra det heller. Kanske vet du inte ens att det vore det rätta? Du har aldrig visat att du förstått hur illa du behandlade mig. Hur illa jag for av det du gjorde.

Men jag behöver inte vänta på ditt förlåt. Du har inte makten över mina känslor. Varken hatet eller kärleken. Jag valde att förlåta dig för att befria mig själv från smärtan.”

Jag har valt att förlåta dom som gjorde mig illa, men vissa stunder har jag blivit så himla arg och knäckt över att jag inte var värd ett förlåt. Då har jag försökt påminna mig själv om att jag ska leva ett liv, inte vinna ett krig. Det som har hänt kommer jag alltid bära med mig som en sorg, men jag är redo att gå vidare nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s