Less is more.

02f41109f6584a93af11cad08517c64a.png

På en skala mellan den minimalistiska enkelheten och sprudlande Iris Apel på bilden? Avskalat eller färgkrockar och stormönstrat? Less is more eller More is more and less is a bore?  

Jag har alltid varit avundsfrisk på den minimalistiska livsstilen. Själv är jag alldeles för spretig och yvig, både materiellt och andligt, men jag tycker väldigt mycket om tanken att rensa. Både i hemmet, och i sinnet. Att skala av och skala ner.

När jag mådde som allra sämst förra året gjorde jag en omedveten rensning av det som tog för mycket tid och tankekraft i mitt liv. Jag använde två par byxor och ett par tröjor/blusar för att slippa stå framför garderoben och fundera på vad jag skulle ta på mig. Samma skor varje dag och samma enkla frisyr. Här hemma rensade jag bort krafs och snurrade på böckerna i bokhyllan. Bleka bokryggar var lättare att sortera för ögat än grönt, rött, rosa, lila, blått och orange om vartannat på hyllorna. Men framför allt stannade jag upp och lyssnade på mig själv. Orkar jag vara social? Nej. Orkar jag ta på mig fler projekt? Nej. Orkar jag träna? Nej. Jag gjorde mindre för att orka mer. 

Nu märker jag hur Iris Apel i mig vaknar till liv. Jag har rullat ut blodröda persiska mattor med vackra mönster på golven, utmanar min klädstil med Klädutmaningen som går ut på att använda alla kläder minst en gång, målar läpparna knallröda och tar mig ut  även om det känns motigt innan. Äntligen!

Rubriken är en önskerubrik av Martina

 

6 reaktioner till “Less is more.

  1. Inspirerande inlägg! Jag går ofta i tankar om att rensa och städa. Rensa hemmet, rensa tankarna. Alldeles för mycket samlas på hög. En dag kanske jag får tiden. Den tiden är inte nu, mitt i mina studier.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s