Åh Lady Di.

Tänk att man kan älska en människa som man inte har träffat. Så är det för mig med Lady Diana. De senaste dagarna har jag sett alla dokumentärer om henne på Netflix och nu förstår jag vad det är som fascinerar mig.

Det är inte slottet, prinsen och gräddbakelsen hon gifte sig i. Det är inte rikedomarna, kläderna eller stjärnglansen. Det är frispråkigheten, öppenheten och modet att gå sin egen väg. Kontroversiella val i en miljö som präglades av en dammig syn på att vara människa.

När hon insåg att andras drömliv inte var hennes gjorde hon det ingen hade förväntat sig. Hon lämnade slottet och prinsen för att hitta sig själv. Hon pratade om ätstörningar, förlossningsdepression och känslan av isolering och ensamhet i en tid när andra bet ihop tills tungan låste sig i gommen. Hon gick före och visade vägen. Tyvärr blev det nya livet kort, men hon fyllde det med liv. Det liv hon ville leva.

Som hennes bror sa på begravningen var hon själva essensen av medlidande, pliktkänsla, stil och skönhet. En unik, komplicerad, extraordinär och oersättlig person vars inre och yttre skönhet vi aldrig kommer att glömma.

2 reaktioner till “Åh Lady Di.

  1. Jag har också sett dokumentärerna på Netflix och precis som du har jag också funderat över vad som fascinerar. Hon var nog lite för klok och smart för att foga in sig i den skumma kungliga regin. Men plikttrogen och försökte se det som ett jobb, vilket det ju på ett sätt är, men när det gick ut över hennes barn så fick hon kraft att ställa sig upp och gå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s