Ain’t no hood like parenthood.


Eftersom jag har fört moderskapets väpnade men obelönade kamp hela mitt vuxna liv titulerar jag mig i första hand som mamma. För mig finns det inget före eller efter barn, bara med barn.

Jag var nyss fyllda 19 år när jag träffade min man. Knappt 1,5 år senare födde jag vårt första barn, en pojke som lärt mig så mycket om livet. På den tiden fanns ingen gemenskap i sociala medier, ingen av mina vänner hade barn och på öppna förskolan var alla tio år äldre och ”såå trygga.” Men var vi verkligen så olika varandra? Spelar åldern någon roll när man roddar med amning eller vällingflaskor, blöjbyten och bebisarnas olika utvecklingsfaser? Eller när bebisarna blir småbarn och vägrar äta, gå och sova, klä på sig eller städar golvet med overallen på ICA? Vi gör samma saker. Kramas, torkar barnrumpor, hittar på svar till alla varför då? och spänner säkerhetsbältet.

Åren går och idag är jag mamma till tre pojkar som är lika busiga som ömsinta och bekväma som självständiga. En tonåring, en tweenie och ett småbarn. Jag älskar att vara mamma, höra barnen ropa ”Mami” när de behöver något, men också att ge oändligt med kärlek, ställa krav och förklara att livet är en stor, komplicerad gåta där allt hör samman. Det ger mig ett större syfte i livet.

För mig är moderskapet allt och det jag värmer mina händer i. Jag känner rytmen i varenda rörelse, genom allt slit och kärleken jag ger och får men jag kan inte göra det ensam. Vi är två som hjälps åt för att våra pojkar ska växa upp och må bra.
”Ni är inte som dom andra föräldrarna”, säger ena sonen ikväll.
”Hur är vi då?”
”Ni är liksom med. Ni fattar.”

Jag fattar och behöver inte mer. Tack älskling.
Du och dina brorsor rockar vår vardag!

2 reaktioner till “Ain’t no hood like parenthood.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s