Tack som frågar. Jag mår bra nu.

Ibland händer det att jag ser på mig själv med andras ögon. Du vet, tjuvtittar lite från håll för att förstå. Ta mej tusan. Där sitter hon. Trebarnsmorsan som kämpat med en depression, fortsatt framåt och blivit frisk.

Bekymmersrynkan har blivit djupare, men leendet är gladare. Jag ser hennes slit, hennes drömmar, hennes oro. Hon har inget att dölja. Hon skäms inte. Hon har vunnit ett krig. Hon har hittat sig själv igen. Det kunde dom inte ta ifrån mig i det där halvt nedsläckta konferensrummet. Jag minns hur jag lämnade rummet den där vintermorgonen och kände mig alldeles tom. Som om jag just blivit påkörd av en bil som hade tappat färdriktning.

Känslomässiga kriser kan utlösa samma fysiska reaktioner som vid ett rån eller trafikolycka. Det låter så dramatiskt, men det var precis så. Min man skyndade sig hem och smekte mig ömt över kinden. En vän tittade allvarligt på mig några veckor senare och sa att jag skulle få igenom en slags sorgprocess med alla sina tydliga faser, och att jag skulle låta det ta den tid det tar. Det tog mig åtta månader att resa mig upp igen. Åtta förlorade månader.

Jag har ältat det som omöjligt går att förstå, försökt sluta älta och ältat lite till. Jag har varit arg, ledsen, sårad. Jag har bett om hjälp, fått medicin, pratat. Jag har låtit håret växa ut, färgat det mörkt och försökt återgå till mitt ursprungsjag. Hon som vågar ifrågasätta det andra ärligt undrar om. Hon som står upp för sig själv och andra. Hon är jag. Jag är hon. Jag tappade det lite för en stund, men nu är jag tillbaka igen. Lite tilltufsad men hel.

En reaktion till “Tack som frågar. Jag mår bra nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s