Konsten att göra så lite som möjligt.

Om det är något jag vill lära våra barn är det att uppskatta att göra så lite som möjligt och ge hjärnan tid för återhämtning efter en intensiv arbetsvecka.

Vi vill givetvis skapa minnen tillsammans med våra barn, men jag hoppas att de också minns och uppskattar de långsamma lördagarna i pyjamas. Det är superkul att åka iväg på aktiviteter, uppleva och testa på tillsammans. Vi vuxna bokar in en middag med vänner och alla barnen och alla är uppe alldeles för länge. Allt detta är superkul och jag skulle inte vilja vara utan det, men jag vet också hur viktigt det är att göra så lite som möjligt och faktiskt ha lite tråkigt ibland.

Jag pratar mycket om det med våra barn. Att man inte ska snegla så mycket på vad andra familjer gör, eller tänka att det är fel att komma tillbaka till skolan och inte ha så mycket att berätta om helgen. Det är snarare ett bevis på att man bemästrar konsten att göra så lite som möjligt.

 

4 reaktioner till “Konsten att göra så lite som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s