När vågen planar ut.

Nu tänker jag på livet som en våg igen. Oväntade höjder, enorma krafter, glädjefnatt, (livs)kriser som nästan tar kål på en, tristess och lika mycket förväntan i väntan på nästa våg.

Jag inser att jag vill stanna upp där jag är just precis nu. I det där mellanläget när vågen har planat ut. Det är lite lagom här och jag har hittat balansen igen. Kan jag få stå kvar här en stund och slippa känna så mycket? Jag nöjer mig med att bara vara lite glad ibland, som Mia Skäringer skrev så klokt på Instagram. Nu vill jag inte jaga efter lycka mer. För hur ska jag kunna hålla fast i en sekundkänsla?

Vi är så många som kämpar på med barnen, kärleken, kroppen och karriären. Vi vill uppnå inre harmoni men lyckosökandet skapar bara ännu mer otillräcklighetskänsla. När kommer motreaktionen? För visst är det dags att sänka kraven och njuta mer av att vågen faktiskt planar ut emellanåt? Det går upp och ner men alltid framåt, men det är ju i i väntan på nästa våg vi får chans att hitta balansen igen och fundera på hur vi ska ta nästa våg.

2 reaktioner till “När vågen planar ut.

  1. Detta har jag tänkt så mycket på den senaste tiden. Följer också Mia och tycker precis som du att hon sätter ord på det så bra. För det är ju just så – HUR ska man kunna hålla fast vid en sekundkänsla? Jag tror att det är just i mellanrummen som lyckan finns. Inte det där ruset, den himlastormande sekundslånga lyckan, utan den egentliga varaktiga. Tillfredsställelsen. Ron. Tillförsikten. Jag vet inte vad man ska välja att kalla det. Men för ett par veckor sedan var det just det som slog mig. Hur det var just i mellanrummen som jag faktiskt kunde andas.

    ”Lagom” har blivit ett sånt där ord man ofta yttrar lite skämtsamt, nästan hånfullt, numera men jag tror att det är just lagom vi behöver sträva efter. Eller landa i snarare. Och sluta sträva så mycket hela tiden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s