Inspiration kan ge bränsle upp till stjärnorna.


Anteckningsbok av Karin Marks för Jane.

Nätverka hit och nätverka dit. I vanliga nätverk handlar det framför allt om att sälja in sig själv. Inte om att utbyta erfarenheter och växa tillsammans. Det känns så tomt på något sätt.

Jag märker hur jag söker mig till sammanhang där man istället boostar varandra. Där man måste ge för att få. Där vi lyfter varandra och ser värdet i att växa tillsammans istället för på varsin isolerad ö. Vi kanske är konkurrenter men den konkurrensen är obetydlig när vi kan hjälpa varandra att utvecklas och våga utmana oss själva lite till. Därför är jag med i en förening som heter Jane Västerbotten. Vi Janare vill ta tillvara på urkraften som finns i Västerbotten. Vi ser till att kvinnor inom kreativa och innovativa näringar kan knyta kontakter, bygga våra varumärken och samarbeta över kommungränserna men framför allt växa som människor.

Det intressanta är att jag känner igen omsorgen och drivkraften framåt från mitt lilla hörn av Internet. Jag är så djupt fascinerad av hur vi så självklart delar med oss av tips, förståelse, omtanke och pepp till varandra fast vi inte har sett varandra i ögonen. Vi ger och vi får. Kraften i det är enorm.

På samma sätt tänker vi i Jane som vill synliggöra, uppmuntra, inspirera och vara ett bollplank för kvinnor inom kreativa och innovativa näringar. Jane finns i flera städer (Jönköping, Gbg, Malmö och i Västerbotten med medlemmar från Lycksele, Skellefteå och Umeå). Tycker du att föreningen fattas i din stad kan du dra ihop ett eget Jane-gäng. Här kan du läsa mer om hur det går till att starta Jane i din stad. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s