Vad jag och Drew Barrymore har gemensamt.

Behovet av att lära känna sig själv på ett djupare plan. Jag är där nu. Sonderar mina styrkor, tänker igenom mina möjligheter och landar i att jag är jag. Jag hade kanske hoppats på något annat. Att upptäcka en stor stjärna i mig, eller något mer extravagant men vad är mer intressant än att vara sig själv?

Till min hjälp har jag haft två riktigt avancerade personlighetstester, som jag haft förmånen att få göra. Det första visade mina rätta färger utifrån en gammal teori av Carl Jung. Resultatet var så träffande. Jag blev en inspirerande motivatör, som har lätt att få med mig andra eftersom jag tror så starkt på det jag håller på med för stunden. Ganska precis ett år senare gjorde jag ett ledarskapstest när jag sökte ett chefsjobb, som jag i rekryteringsprocessen insåg att jag inte vill ha. Resultatet bekräftade det första personlighetstestet, vilket inte är så konstigt. Jag kan ju bara vara mig själv.

Jag har givetvis inte låtit personlighetstesten styra hur jag ser på mig själv, men det har gett mig ovärderliga svar som hjälpt mig att ta mig vidare. Det är också trevligt att få bekräftelse på det jag redan visste, men inte riktigt vågade tro om mig själv.

Alla har inte möjlighet att göra personlighetstester som kostar tusentals kronor, men jag måste säga att testet jag gjorde i helgen sa ungefär samma som dom dyra testerna. Jag blev Förkämpe och kvalar in i Drew Barrymores gäng:
”Förkämpar är dock mer än bara sociala personer som vill vara alla till lags. De formas av sin visionära natur som hjälper dem att läsa mellan raderna med en energisk nyfikenhet. De tenderar att se livet som en stor, komplicerad gåta där allt hör samman. Till skillnad från personlighetstyperna i analytikergruppen – som brukar se denna gåta som en serie av systematiska ränksmiderier – ser dock Förkämparna den genom ett prisma av känslor, medkänsla och mysticism och letar alltid efter en djupare innebörd.”

Testet tar 12 minuter att göra. Svara ärligt, även om det tar emot. Och försök att inte vara neutral. Kom gärna tillbaka hit sen och berätta. Kände du igen dig i din personlighetstyp?

Här kan du göra testet. 

12 reaktioner till “Vad jag och Drew Barrymore har gemensamt.

 1. Intressant! Känner mig inte som en 100% underhållare men jobbar som lärarvikarie så kan se likheter. Kul att du är tillbaka i bloggvärlden. Har saknat dina texter.
  /Linda H

  Gilla

 2. Kul test. Jag blev äventyraren och det var mycket som stämde.

  Tycker om det du skriver. Tänkvärda texter och härligt att du delar med dig.
  Ha en fin vecka/�� Carina från Dalarna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s