Herstory.

Varje dag går jag till jobbet och jobbar för att skapa starka norrländska varumärken genom tydlig strategi och mycket passion. Numera gör jag samma sak även för mig själv.

Efter den oväntade käftsmällen i vintras har det varit superviktigt för mig att gå djupt in i mig själv och fundera på vilka mina styrkor och möjligheter är. Vart de kommer ifrån och vilket arv jag bär med mig. Genom att plocka upp min egen historia har jag förstått allt så mycket bättre.

Därför blev jag så glad när jag lyssnade på Drivet-intervjun med Cecilia Zadig, som är ledarskapsutvecklare och föreläsare. Intervjun handlar om ledarskap, men också om att leda sig själv. För att kunna göra det måste man ha en bra strategi, och känna sin egen historia. Hon uppmanar därför till att som kvinna skriva My Herstory. Det handlar om att först sondera sina styrkor och sedan försöka förstå vart man har fått sina styrkor från genom att skriva ner sin historia.

Fundera på frågor som vart kommer jag ifrån? Vilket är mitt sammanhang – socialt, intellektuellt och miljö. Vilket arv bär jag på? Prata gärna med människor som har följt dig genom åren, och som vet vad du tidigare sagt är viktigt för dig. När du gjort den resan kommer du att bli mycket tydligare inför dig själv.

Jag återvänder ofta till bilden från 80-talet med mig uppslängd på den stora dalahästen i Dalarna. Det är något med den där uppsynen som får mig att tro att min person utkristalliserades redan då. Sedan har livet och mina upplevelser format mig, och så kommer det fortsätta, tänker jag. Vi slutar aldrig lära oss av livet, men det förstår vi bara om vi ger oss tid för reflektion och självrannsakan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s