98% solgul.

Jag är så bländande gul att det nästan gör lite ont i ögonen, enligt en gammal teori av Carl Jung om att man kan beskriva människors personligheter i olika färger.

Förra året hade jag förmånen att få göra ett färgtest för att ta reda på mina rätta färger. Numera  använder jag mig av färgerna i alla möten med människor. Pratar jag med en röd person går jag rakt på sak, en blå person håller jag mig till fakta, en gul person bekräftar jag och en grön person lyssnar jag lite extra på.

Mer om färgerna:

Eldröd: Temperamentsfulla människor som har lätt för att visa ilska. Man tror att dom är arga, men dom kanske inte är det. Det är människor som bara anser att dom är tydliga och som vill framåt. Personer som är resultatinriktade och målinriktade. Dom orkar inte med när saker tar för lång tid och kan därför uppfattas som otåliga. Deras styrka är att dom kan stänga av och fokusera.

Havsblå: Ifrågasättande, undrande och kritiskt granskande personligheter. Anser att om man ska man göra något så ska det vara rätt annars kan det vara. Deras styrka är att se faror innan de händer, men kan uppfattas som kritiska. Dom vill bara att det ska bli så bra som möjligt, och då påpekar dom felet.

Solgul: Ser livet från den ljusa sidan för det är ju rätt härligt att leva. Gula personer är övertygande, utåtriktade, generösa och vill gärna dela med sig av allt dom upplever och tänker. Pratar ofta jättemycket. Kreativa personer som ser mycket möjligheter, men dom kan också ta för mycket plats på bekostnad av andra personlighetstyper.

Skogsgrön: Lugna, och sansade men som också känsliga personligheter. Tycker att allt går att lösa men gillar inte när folk hetsar upp sig. Vill sprida värme omkring sig, tar minst utrymme på jobbet, men har inte alltid så lätt att säga vad dom tycker. Tro inte att dom som är tysta inte har något att säga för dom har det.

Jag är väldigt utåtriktad solgul, men också analytiskt blå och målinriktad röd.
”Alexandra är en robust, rak och drivande strateg och hon ser möjligheter i alla situationer och agerar direkt i enlighet med det. Hon har en förmåga att leda andra människor eftersom hon har en framsynthet och också kan förmedla sina visioner till andra. Hon behöver ett arbete som tar tillvara på hennes starka kreativa ådra”, stod det i dokumentet från InSights personprofil om mig utifrån de fyra färgerna.

Vilken färg är din sanna färg? Här kan du testa vilken som är din starkaste färg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s