Vad ska man med en perfekt fasad till när livet inte är perfekt?

Bakom varje ängsligt arrangerad inredningsbild finns brödsmulor på golvet, frukostskålar som ingen orkar plocka undan och ett ovikt tvättberg. Och det är okej. Alla har det så.

Jag avskyr när jag börjar störa mig på att det inte går att hålla perfekt ordning i vårt hus. Hallen svämmar över av skor, jackor och omaka vantar. Tomma schampoflaskor i duschen och alla blommor som skulle behöva ny jord. Tänk om jag istället bara kunde vara skönt tillbakalutad och lugn med att allt är lite kantstött och rörigt.

Vi skulle behöva åka till återvinningen med glas, tidningar och batterier. Vi borde torka av bröstpanelen, vika all tvätt och städa upp i garaget. Golven måste torkas, fönsterrutor putsas och det sista i trädgården måste plockas in. Istället gör vi ingenting idag, och det är så ruggigt skönt. Det gäller att prioritera rätt och vad ska man med en perfekt fasad när livet inte är perfekt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s