Ruth I love you.

Det är något med Ruth Langmore som griper tag i mig när vi kollar på Ozark. Den halvkriminella överlevartjejen hanterar mer än en tonårstjej ska behöva.

Jag började gråta när jag såg hennes avund inför den kärlek och omsorg Marty ger sina barn. Klart hon undrar varför hon inte har fått samma. Varför just hennes pappa sitter i fängelse när han kunde ha varit en helt vanlig yllepappa som jobbar på kontor. Hon biter ihop för att stå ut med hårdheten i hennes egen trailer park-familj och jag vill bara krama om henne.

På sätt och vis kan jag känna igen den hårdsköra personligheten hos mig själv som tonåring, och hur jag ofta lät den hårda sidan styra för att hålla ihop. Även om jag var en mycket osäker tonåring gillade jag mig själv och såg mina förmågor:
”Jag tror att tjejer som tycker om sitt utseende och som vågar stå för sina åsikter snabbt blir nedtryckta av världens män. Guuud så hemskt. Jag önskar att jag var kille”, skrev jag i min dagbok när jag var 15 år.

Trots en klok insikt tvivlade jag på mig själv och fortsatte mina försök att passa in. Jag jämförde mig med mina klasskamrater och insåg att min familj tjänade för lite och att deras pappor inte knarkade som min. Jag hade fel kläder. Var för lång, för ful och hade för stora fötter. Jag hade inte tillräckligt många vänner och mina betyg var näst intill värdelösa. Jag skämdes över hela min existens och var helt övertygad om att jag skulle vara oduglig och ful för resten av livet.

På sätt och vis är jag glad över att jag inte gled fram på en räkmacka, men nog hade det varit skönt om en vänlig själ hade sagt till mig att det skulle bli bättre med tiden. Det är också en bra påminnelse nu när jag är mamma till en tonåring(!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s