I was served lemons, but I made lemonade.

Trots att vi inte alls har gått igenom samma slags prövning tycker jag att det finns något tröstande och helande i det gamla receptet i Beyonces Lemonade:

Take one pint of water add half pound of sugar 
the juice of 8 lemons 
the zest of half lemon 
pour the water from one jug then into the other several times 
strain through a clean napkin 
grandmother the alchemist 
you spun gold out of this hard life 
conjured beauty from the things left behind
found healing where it did not live 
discovered the antidote in your own kitchen 
broke a curse with your own two hands 
you passed these instructions down to your daughter 
who then passed it down to her daughter 
my grandma said nothing real can be threatened 
true love brought salvation back into me 
with every tear came redemption 

Jag ville inget annat än att vara stark och koka saft av dom där jävla citronerna som kastades på mig i vintras. Visa världen att jag inte låter andra trycka till mig, att man inte kan knäcka mig. Där stod jag, med fullt av citroner i famnen och visste inte vart jag skulle börja. Jag trodde att jag skulle vara ledsen för evigt och slängde citronerna i golvet. Ur detta kan inget gott komma.

Som tur är jag inte ensam. Min man, min familj, mina vänner och stöd från oväntat håll. En efter en slöt dom upp vid min sida och med kärlek, förståelse, krav, humor och självklarhet har dom hjälpt mig upp igen. Tillsammans har vi kokat lemonad. Flaska efter flaska av söt och syrlig lemonad. En vän tog mig till och med till en citruslund på Mallorca i våras. Det blev massor av lemonad till slut, så mycket att jag mår bra igen.

Tack ❤ 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s