Jag ser klarsynt nu.

För ett par år sedan gick jag till optikern med förhoppning om att det var dags för glasögon. Det är ju så snyggt. Jag var dock inte tillräckligt fåfäng för att köpa ett par glasögon med fönsterglas.

Åren går och synen försämras? Det var under en kurs om offentliga upphandlingar jag insåg att det nog bara var jag som tyckte att texten var alldeles för liten på skärmen. Kanske kunde även spänningshuvudvärken handla om trötta ögon istället för stel nacke som jag intalat mig.

Nu har jag haft glasögon i ganska precis en månad och är fortfarande lika förvånad över att världen består av så många skarpa kanter. Jag ser folk på långt avstånd på stan, spänningshuvudvärken är försvunnen och det är så mycket enklare att köra i mörker.

Efter den här hösten känns min framtid klarsynt, i dubbemärkelse men jag blir fortfarande riktigt förvånad varje gång jag ser mig själv i spegeln.

Det är ju jag, men ändå inte. Jag har numera tre olika looks. Byråkvinnan i markerade glasögon, den intellektuella 80-talisten med runda glasögon och så mitt vanliga jag som endast syns till mellan badrummet och sängen.

4 reaktioner till “Jag ser klarsynt nu.

  1. Jag blev så GLAD när du börjar blogga igen! Jag tyckte så mycket om att läsa det du skrev (men jag är/var inte världens bästa på att kommentera…)Stor kram!
    Malou

    Gilla

  2. Jag känner igen mig i det där. När jag skaffade linser var det som om jag såg världen klart för första gången. Inga fler gånger då folk trodde jag var dryg för att jag inte hälsade på dom. Det var helt enkelt att jag inte såg dom 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s