Born to dare.


”I did not get where I am today by being safe. I think that there has to be an element of danger and risk to put yourself out there and be vulnerable, wherever it is in business or art.” – Lady Gaga i Tudors kampanj Born to dare.

För mig handlar #borntodare om livet, om mitt liv och ett starkt arv från kvinnor i min släkt. Jag tänker på min gammelmormor som föddes i en starkt troende laestadianfamilj i Norrbotten. Hon växte upp och blev en lika stark som självständig kvinna som inte lät sig kuvas eller formas, vilket gjorde att hon till slut lämnade laestadianismen. Det modet ser jag hos min mamma som har utmanat mig och fått mig att förstå att det inte är läskigt att stå i kalluften. Det kan snarare bli en drivkraft att ta sig vidare och utvecklas.

Nu vill jag visa mina barn att man ska följa sin magkänsla och våga lite mer. Det var därför jag sa upp mig i vintras utan att ha ett nytt jobb att gå till. Det var skitläskigt men nödvändigt. Jag behövde ta kommando över mitt eget liv. Många i min omgivning blev förskräckta och undrade hur jag kunde välja osäkerhet före trygghet?

När jag tänker tillbaka finns det fler avgörande beslut som krävt mod och kanske även en stor dos av naivitet. Som när jag flyttade från Stockholm till Umeå i gymnasiet, att jag vågade bli mamma som 20-åring och att jag till slut insåg att andras drömjobb inte var mitt och slutade som programledare i Sveriges Radio. Jag följer min magkänsla, resten löser sig. Det har löst sig för mig. Jag fick ganska snabbt ett nytt jobb där jag har lärt mig massor, och fortfarande lär mig.

Lady Gaga sammanfattar det så bra. Jag hade inte heller kommit dit jag är i dag, eller varit den jag är, genom att ha kontroll och alltid välja trygghet före osäkerhet. Ibland måste man våga chansa för att ta sig framåt.

2 reaktioner till “Born to dare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s