Jag skäms inte för att visa mig sårbar.

Känslan av att vara jagad, snart skulle hon få tag i mig. Jag vände mig instinktivt om och kände hur det började låsa sig i bröstet.
”Hej. Jag såg dig på stan igår också”, började hon och min introverta sida tappade direkt tålamodet.

Lunchen är min viktigaste tid för återhämtning. Vanligtvis trycker jag in hörlurarna i öronen för att stänga ute allt annat, äter något och går sedan gata upp och gata ner. I den stunden är jag inte mottaglig för kontakt och kände hur jag plötsligt inte kunde fokusera blicken, hur tröjan spände över halsen och att jag ville fly därifrån.
”Du gick här och läste i en bok. Boken matchar din mössa”, sa hon och den extroverta sidan hos mig vaknade till liv. Det här kanske inte är så farligt ändå?
”Jaaa! Jag läste Joan Didions Anteckningar…”
”Jag la märke till det eftersom jag nyss sett dokumentären”, nämnde hon.
”Den har jag också sett, så bra. Läs boken också. Den är riktigt bra. Ha en fin dag”, sa jag och vi gick åt varsitt håll.

Det var över på en minut. Under samma tid hann min hjärna testa mig rejält, men jag hanterade det. Jag gör det nu, men det har tagit tid. Åtta månader för att vara exakt.

Idag mår jag bra. Tack vare min man, min familj, mina vänner, samtal och medicin. Tänker ofta på vilken tur jag har som har ett skyddsnät av människor som tog emot när jag föll i vintras. Hur de med kärlek, förståelse, krav, humor och självklarhet har hjälpt mig upp igen. Det har varit okej att det har tagit tid, att jag varit en ”sån där” deppig fru, mamma, dotter, syster och vän. Så blir det ibland.

Jag har inte velat hålla uppe någon fasad utan försökt vara så uppriktig som det går. Jag skäms inte för att visa mig sårbar, det har jag aldrig gjort. Livet är vackert, men ibland är det stökigt och det är okej. Jag tror att vi måste göra det enklare att våga be om hjälp när det stormar genom att prata mer om hur livet faktiskt ser ut. Tycker att Emmy-vinnaren Nikki Webber Allen sammanfattar det så bra på 6.35 min.

4 reaktioner till “Jag skäms inte för att visa mig sårbar.

  1. ”Ibland är det stökigt” Så bra rad med text och något jag ska bära med mig i denna lite stökiga tid. Så fint att få läsa dina texter igen, saknat dina kloka ord i bloggvärlden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s